Optužen da podstiče nasilje
1

Suspendovan jer je ljubio tuđi grb pred protivničkim navijačima

Totalsport
Sporni potez Abreua
Sporni potez Abreua
Urugvajskog nogometaša Sebastiana Abreua suspendovo je na jednu utakmicu nogometni savez Brazila jer je u utakmici Figueirensea i Flamenga poljubio grb Botafoga, mrskog rivala Flamenga.

Abreu je u utakmici 15. kola brazilske Serije A protiv Flamenga (koji je slavio s 2-0 kod njegovog Figueirensea) došao pred gostujuće navijače, podigao dres te poljubio grb mrskog rivala Botafoga, kluba čiji je aktuelni član. Naime, Urugvajac je u Figueirenseu na posudbi.

Brazilski sportski sud suspendovao ga je na jednu utakmicu s objašnjenjem da njegov doista "neukusan" čin potiče nasilje među navijačima.

No, ta kazna neće značiti ama baš ništa s obzirom da će u vrijeme utakmice protiv Cruzeira, susreta za koji je trebao biti suspendovan, Abreu još uvijek biti s reprezentacijom Urugvaja (ili u fazi vraćanja u Brazil), koja igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Recimo i da je na majici ispod dresa Figueirensea, osim grba Botafoga, bio i grb njegovog omiljenog kluba u Urugvaju (Nacionala), te slike njegove djece.