Nakon nesretnog poraza od Brazila
0

VIDEO / Sušić zadovoljan zalaganjem igrača, žali zbog primljenog gola

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić zadovoljan je zalaganjem igrača na večerašnjoj utakmici protiv Brazila, ali je naglasio da žali zbog primljenog gola u finišu meča.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice Sušić je izjavio da su njegovi igrači odigrali maksimalno ozbiljno, napravili nekoliko prilika, te da je šteta što nisu uspjeli izdržati do kraja i izvući remi protv jedne od najboljih svjetskih selekcija.

"Šteta što nismo izdržali do kraja. Nakon lošeg otvaranja utakmice i primljenog gola, uspjeli smo konsolidirati redove i igrati sve bolje. Imali smo i dosta šansi, momci su se zaista trudili te odigrali maksimalno ozbiljno. Ne mogu biti nezadovoljan. S druge strane bio je veliki Brazil, praktično u najjačem sastavu. Zaista je šteta što nismo izdržali do kraja", izjavio je Sušić nakon meča.

Reprezentacija BiH je večeras u St. Gallenu u prijateljskom meču izgubila od Brazila 2:1.

Brazil je poveo u 4. minuti golom Marcela, a izjednačio je Ibišević u 14. minuti. Južnoamerička selekcija je do pobjede došla u prvoj minuti sudijske nadokande autogolom Saše Papca.