Nogomet
1

Sušić: Volio bih izbjeći Brazil i Španiju, ostalih me nije strah

Klix.ba
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Selektor reprezentacije BiH Safet Sušić je gostujući na FTV-u izjavio kako bi volio da BiH u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, odnosno prilikom žrijeba 5. decembra, izbjegne Brazil i Španiju.

"Mi smo uradili ono što se od nas očekivalo. Išli smo putem koji nas je vodio prema željenom cilju. U svakom slučaju idemo da na dostojanstven način predstavimo našu zemlju. Kakve ćemo rezultate ostavriti o tome je rano govoriti. Ali sigurno nećemo obrukati BiH. Ima već onih koji smatraju da možemo biti u četvrtfinalu ili polufinalu. O tome je rano govoriti", kazao je Sušić.

Selektor je kazao da reprezentacija BiH ne ide u Brazil da uči, te da se radi o ekipi koja već puno toga zna.

Kada je u pitanju žrijeb, selektor je kazao da bi volio da iz prvog šešira naša reprezentacija izbjegne Brazil, a da za ostale reprezentacije ne mari, jer BiH može igrati ravnopravno s njima.

"U drugom i trećem šeširu će biti ekipe koje nisu toliko jake. Želio bih izbjeći Brazil i Španiju. Španija nam ne odgovara jer imaju brze i okretne igrače, a Brazil je domaćin. Ostalih me nije strah", kazao je selektor.

On je također dodao i to da, kada su u pitanju igrači, ne mari za njihovu nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, te da mu je bitan samo kvalitet njihove igre.

Selektor je dodao i to kako jako cijeni Ivicu Osima, koji je također gostovao s njim u emisiji, te da je bio na odlasku sa čela reprezentacije nakon poraza od Portugala u baražu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Osim je čovjek kojeg izuzetno cijenim, bio je veliki igrač i znam da je veliki nogometni stručnjak. Vidio sam da u njemu imam veliku podršku i kada sam bio u dilemi da li da idem ili da ostanem na mjestu selektora, zahvaljujući njemu sam odlučio da ostanem", kazao je Sušić.