Uoči duela s Rumunijom
0

Sušić: "Svi smo motivisani i željni pobjede"

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Ako pobijedimo Rumune borit ćemo se za jedno od prva dva mjesta u grupi, izjavio je na danas održanoj konferenciji za medije selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić, uoči sutrašnjeg kvalifikacijskog duela Bosne i Hercegovine i Rumunije.

Sušić je rekao da su pripreme protekle u najboljem redu te da svi igrači jedva čekaju da izađu na teren.

"U ekipi vlada drugarstvo, pripreme su protekle bez problema, možemo računati na sve igrače i nadam se da će na terenu igrati srcem. S nestrpljenjem iščekujem sutrašnju utakmicu", istakao je selektor.

Reprezentativni doktor Reuf Karabeg je saopćio da će Kenan Hasagić gotovo sigurno braniti protiv Rumunije, ali da će ljekarski tim reprezentacije konačnu odluku donijeti tek nakon današnjeg treninga.

"Hasagić ima hroničan problem s leđima, a povrijedio je i prednju ložu natkoljenice. Mi smo tu povredu već sanirali, ali tek nakon današnje provjere odlučit ćemo hoće li braniti protiv Rumuna", objasnio je Karabeg.

Dodao je da će Miralem Pjanić koji je dobio nezgodan udarac u desnu natkoljenicu sigurno biti spreman i u konkurenciji za sutrašnji meč.

Sušić još ne zna koji će sastav izaći na teren u Zenici, ali ističe da se nakon utakmice protiv Meksika dokazalo još igrača na koje reprezentacija može sigurno računati u budućnosti.

"Dobili smo jednog novog igrača u liku Muhameda Bešića, koji je budućnost ove reprezentacije. Protiv Meksika smo igrali dobro i mnogi igrači su pokazali da mogu. Od publike u Zenici očekujem fer i sportsko navijanje", kazao je Sušić i dodao da je najveća prednost BiH domaći teren, a najavio je i otvorenu igru od samog početka.

"Moramo napadati od samog početka. Igrat ćemo s dva napadača i Misimovićem iza njih, ali očekujem da se svi vrate u odbranu kako bi pomogli zadnjem redu", zaključio je on.

Reprezentativac BiH Haris Medunjanin je rekao da je svima u reprezentaciji BiH drago što se opet igra u Zenici jer je pred zeničkom publikom, koja stvara izvanrednu atmosferu, lakše igrati nego bilo gdje drugo.

Susret između BiH i Rumunije igra se od 19:15 sati uz direktan televizijski prijenos na BHT 1.

Tabela, grupa D:

  1. Francuska 4 3 0 1 6 1 9
  1. Bjelorusija 4 2 2 0 3 0 8
  2. Albanija 4 1 2 1 3 4 5
  3. BiH 3 1 1 1 4 3 4
  4. Rumunija 3 0 2 1 1 3 2
  5. Luksemburg 4 0 1 3 0 6 1
Vezani članci