Nogomet
316

Sušić: Roma je dovela Džeku da osvaja titule

Piše: D. B.
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prelazak kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke iz Manchester Cityja u Romu za portal Klix.ba je prokomentarisao bivši selektor Zmajeva i trener francuskog drugoligaša Eviana, proslavljeni bh. nogometaš Safet Sušić.

"Ovo je dobro i za Džeku i za reprezentaciju BiH, jer će Edin daleko više igrati nego u Manchester Cityju, pogotovo na početku prvenstva. Međutim, da li će postati nezamjenjiv u timu, to ovisi od njega. Ja vjerujem da hoće. Džeko je bio zapostavljen u Cityju, a on definitivno ima kvalitet", izjavio je Sušić.

Da li je kapiten Zmajeva trebao ranije promijeniti sredinu, bivši selektor reprezentacije nije siguran.

"Ne znam, teško je to reći, on najbolje zna. Jedno je sigurno, kad igraš u velikoj ekipi poput Manchester Cityja i ligi kao što je Engleska, onda imaš mnogo utakmica u sezoni. Bez obzira što Džeko nije bio standardan prošle sezone, nastupio je je na mnogo utakmica, pa mu činjenica da nije standardan možda i nije toliko smetala", kazao je popularni Pape.

Roma sa Edinom Džekom i njegovim saigračem iz reprezentacije BiH Miralemom Pjanićem definitivno u novoj sezoni ima visoke ambicije.

"Džeko i Pjanić se trebaju dobro pripremiti. Romi je dosadilo da ima sporednu ulogu u Seriji A pored Juventusa. Džeku su doveli da osvajaju titule", jasan je bio trener francuskog Eviana.

Evian je prošao u drugi krug Francuskog kupa, ali ga u 2. ligi Francuske čekaju ozbiljni izazovi.

"U drugom smo krugu francuskog Liga kupa nakon što pravo nastupa nije imao Arles-Avignon. Što se tiče ekipe, nije to baš onako kako sam očekivao. Otišli su neki ključni igrači prije mog dolaska, pa je klub brzo kupio i posudio nekoliko novih igrača. Zbog toga još uvijek nemam pravu sliku. Druga liga Francuske je čudna liga, veoma izjednačena. Stekao sam dojam da svaka ekipa može završiti među tri u vrhu, ali isto tako i ispasti. Odigrali smo dvije utakmice protiv na prvi pogled slabijih ekipe od nas i zabilježili smo dva remija. Vidio sam da te ekipe uopće nisu slabije od nas", rekao je Sušić.

On se nada da će sa Evianom napraviti dobar rezultat.

"Razgovarao sam s predsjednikom, želja je povratak u prvu ligu, mada bismo u krajnjem slučaju bili zadovoljni i sa pozicijom od 5. do 8. mjesta. Ako bismo napravili nešto više, bilo bi sjajno. Ima zaista dosta jačih ekipa od naše, tu su Nancy, Metz, Lens i Sochaux, koji su igrali u prvoj ligi i žele povratak u najviši rang. Bit će puno iznenađenja", završio je Sušić.