Zmajevi puni optimizma
147

Sušić očekuje pobjedu protiv Litvanije

Anadolija
Safet Sušić (Foto: Anadolija)
Safet Sušić (Foto: Anadolija)
Nakon sinoćnjeg remija na stadionu "Georgios Karaiskakis" u Atini, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se u Sarajevo s optimizmom.

Selektor Safet Sušić izjavio je da je zadovoljan bodom osvojenim u Grčkoj, te dodao da je utakmica bila onakva kakvu je i očekivao - izuzetno teška.

"Oni nisu puno rizikovali, bez obzira na šanse. Ostali su pozadi i igrali na kontranapade. Imali smo problema tokom čitave utakmice. Međutim, ja sam rekao i prije odlaska dolje da nam je cilj da ne izgubimo. Znao sam da će biti neizvjesno do posljednjeg trenutka. Ja sam zato zadovoljan i rezultatom i ponašanjem igrača na terenu", rekao je Sušić.

Selektor Sušić je dodao da će utakmica u utorak protiv Litvanije biti teška, jer Litvanija na tabeli ima četiri, a BiH sedam bodova.

"Sigurno dolaze ovdje da naprave iznenađenje, jer jedan bod im ništa ne znači. Dolaze da igraju otvoreno. Međutim, poslije ovog neriješenog rezultata, igrači su izuzetno motivirani. Vraća nam se Pjanić, koji puno znači za našu reprezentaciju, što se moglo vidjeti i u Grčkoj. Nema povreda, nema žutih kartona, svi su spremni i zdravi i uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe da osvojimo nova tri boda i ovu godinu završimo na prvom mjestu u našoj grupi", optimističan je bio i Sušić.

Šanse da BiH ovu godinu završi na prvom mjestu, smatra Sušić, velike su, te ne treba propustiti priliku da se to i ostvari. "Treba se dobro odmoriti danas i sutra, te pripremiti se za ono što nas očekuje. Ovaj put imat ćemo podršku naše publike, imat ćemo izuzetan teren u Zenici, bit ćemo jači za Pjanića, pa očekujem da poslije utakmice imamo deset bodova", odlučan je Sušić.

Vezni igrač bh. reprezentacije Haris Medunjanin, koji je u jučerašnjoj utakmici igrao umjesto povrijeđenog Pjanića, izrazio je zadovoljstvo rezultatom sa kojim su se vratili iz Atine.

"Begović nas je spasio u posljednjem času. Ali, mislim da ovaj put trebamo biti zadovoljni i nastojati da ostvarimo bolji rezultat protiv Litvanije. Grci su igrali kompaktno i nismo mogli naći način da ih otvorimo. U drugom poluvremenu više smo čuvali loptu i igrali smo po strani. Mislim da mi nemamo iskustvo kao Grčka, ali sad radimo na tome. Grčka je velika ekipa, među deset su u svijetu i veoma su iskusni", rekao je Medunjanin, te dodao kako utakmica protiv Litvanije mora da se dobije.

Bh. reprezentativci će u utorak 16. oktobra na stadionu Bilino polje u Zenici dočekati reprezentaciju Litvanije u četvrtom kvalifikacionom susretu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.