U timu Vranješ, Vršajević i Šunjić
30

Sušić objavio početni sastav za meč sa Lihtenštajnom

FENA
Safet Sušić
Safet Sušić
Susretom protiv Lihtenštajna u petak u 19 sati na "Rheinpark" stadionu u Vaduzu nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počet će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Izabranici selektora Safeta Sušića za ovaj meč su se pripremali u Austriji, a danas su doputovali u Vaduz gdje su obavili službeni trening. Sušić je na pres-konferenciji uoči treninga još jednom naglasio da očekuje pobjedu, uprkos problemima s povredama nekoliko igrača.

"Nisam čovjek koji potcjenjuje bilo koju ekipu. Međutim, imamo zaista izuzetne igrače i ovaj meč moramo da pobijedimo. Nadam se da će Lihtenštajn uspjeti da iznenadi nekoga od naših konkurenata“, kazao je Sušić.

Kada je u pitanju sastav za sutrašnji meč, Sušić je odlučio da odmori Mensura Mujdžu, a neće nastupiti ni Haris Medunjanin. Selektor je danas ostao i bez Ivana Sesara koji se vratio u Sarajevo zbog smrti oca. Od prve minute priliku će dobiti Ognjen Vranješ, Avdija Vršajević i Toni Šunjić.

Susret s Lihtenštajnom počet će: Begović, Vranješ, Šunjić, Spahić, Salihović, Vršajević, Pjanić, Zahirović, Misimović, Džeko i Ibišević.

"Imamo ambicije da budemo prvi u grupi i, prema tome, nemamo izbora i moramo da pobijedimo ovu utakmicu. Poštujemo sve reprezentacije, znam da su nam Grčka i Slovačka veliki konkurenti, ali mi ovaj put želimo prvo mjesto", kazao je Sušić.

Nakon susreta s Lihtenštajnom, nogometaši BiH u utorak u Zenici dočekuju selekciju Latvije. U G-grupi još su selekcije Grčke, Slovačke i Litvanije.