Nema ishitrenih izjava
114

Sušić: O Misimoviću još ne želim pričati, Stevanović je u odličnom klubu

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić je u razgovoru za Klix.ba govorio, između ostalog, o transferima Zvjezdana Misimovića i Miroslava Stevanovića te o predstojećoj prijateljskoj utakmici sa Slovenijom, koja će se igrati u Kopru 6. februara.

Pape ističe da je velika stvar to što je Stevanović otišao u Sevillu, koja je veliki klub.

"Nije mala stvar iz Vojvodine otići odmah u tako dobar klub. Ipak, treba imati strpljenja sa njim i ne treba očekivati da odmah igra u početnoj postavi. Meni je bitno da bude tu, da je blizu prvog tima i da za početak pomalo igra. Njegov transfer najbolje govori koliko znače dobre igre u reprezentaciji, a Stevanović je bio dobar već duže vrijeme i kao kapiten mlade reprezentacije. Sigurno je da mu se otvorila mogućnost za napredak i da u budućnosti bude jedan od ključnih igrača našeg tima", kazao je Sušić.

Protiv Slovenije vjerovatno bez Misketa

Kada je riječ o transferu Misimovića u Kinu, Sušić nije želio davati ishitrene izjave, bez obzira na raniji stav da igrači koji odu u Kinu, Japan ili Južnu Koreju dobijaju manje šanse u reprezentaciji.

"Ne želim prije vremena govoriti o tome. Vjerovatno ga neću zvati za susret sa Slovenijom, međutim, za utakmice koje dolaze u kvalifikacijama ćemo tek vidjeti", rekao je selektor.

U sinoćnjoj utakmici Serije A Napoli je uvjerljivo porazio Romu 4:1, a naš reprezentativac Miralem Pjanić je dobio drugi žuti karton u 75. minuti nakon neopreznog starta.

"Gledao sam utakmicu do 70. minute kada je bilo 3:0 za Napoli. Tako nisam vidio taj start za crveni karton i ne znam koliko će Miralem biti kažnjen. Nadam se da to neće previše utjecati na njega. Vjerovatno je tu bilo i malo nervoze zbog visokog rezultata, a ja se ne sjećam kada je to Pjanić još dobio crveni karton", naveo je Sušić.

Do utakmice sa Slovenijom u Kopru još ima vremena, ali ipak nije prerano da se razmišlja o njoj. Sušić kaže da će to biti dobra provjera, jer Slovenci već godinama igraju dobro, iako su u kvalifikacijama zabilježili nešto lošiji start nego inače. "Oni su ovih dana dobili novog selektora i igraju pred domaćom publikom, tako da će biti izuzetno motivisani i učinit će sve da nas pobijede. Međutim, mi ćemo isto tako nastojati nastaviti niz dobrih igara, a i rezultata, kao i dobro početi novu godinu. Što se tiče taktike, bit će kao i obično, sa dva napadača, jer imamo dva vrhunska igrača u napadu i ne možemo drukčije ni igrati", ističe Pape.

Zasad bez novih imena

Dodaje kako mu je vrlo bitno da se igrači nakon dužeg vremenskog perioda ponovo okupe i druže. "Posljednji put smo bili zajedno u Alžiru i ovo će biti dobra prilika da se ponovo okupimo. Još uvijek ne znam hoće li mi za tu utakmicu trebati 22 igrača, pa tako ne znam ni koliko ću ih tačno zvati. Također, pošto je riječ o prijateljskom susretu moći ću mijenjati šest igrača, pa možda i to maksimalno iskoristim, a planiram ih mijenjati barem 4-5", kaže Sušić.

Kada je riječ o novim imenima u reprezentaciji, selektor ističe da imamo dobru ekipu i da je zasad teško govoriti o nekom novom.

"Naravno, kada god se neko istakne dobrim igrama i zasluži poziv, dobit će šansu. U ovim kvalifikacijama u reprezentaciji su već četiri nova imena, Vranješ, Šunjić, Vršajević i Zukanović. Oni su se dobro uklopili u tim i to dobro funkcioniše. Imamo dobru ekipu", zaključio je Pape.