Nogomet
16

Sušić o Džeki i Pjaniću: Ne bih volio da mijenjaju klubove prije Mundijala

Piše: J. H.
Safet Sušić: (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić: (Foto: Klix.ba)
Miralem Pjanić i Edin Džeko, ključni igrači reprezentacije BiH, igraju u životnoj formi što je izazvalo interes nekoliko evropskih klubova. Selektor Safet Sušić kaže da ne bi volio da njih dvojica mijenjaju klubove prije Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu ove godine.

Džeko redovno trese mreže u dresu Manchester Cityja dok je Miralem Pjanić glavni igrač Rome. Svaki dan se govori o njihovom mogućem prelasku u druge klubove. Džeku povezuju sa španskom Valencijom i nekim engleskim klubovima dok je Pjanić moguće pojačanje francuskog Paris Saint-Germaina.

Međutim, selektor Sušić ne bi volio da ključni reprezentativci mijenjaju sredinu prije Mundijala u Brazilu.

"To što njih dvojica, pogotovo Edin, igraju dobro nije iznenađenje. Vjerovatno je povreda Kuna Aguera Džeki otvorila malo više prostora te je više igrao nego što je bilo predviđeno. Iskoristio je šansu i Pellegrini na njega sve više računa što je dobro za njega i za reprezentaciju", kaže Sušić.

Ipak, dodaje naš sagovornik, u ovom trenutku forma reprezentativaca ne mora ništa značiti.

"Često se desi da igrač u jednoj utakmici da tri gola, a nekoliko dana poslije odigra slabo. Meni je najvažnije da igrači dođu zdravi i spremni na pripreme u maju. Imat ćemo mjesec dana da se pripremimo, odigrat ćemo nekoliko prijateljskih utakmica", kaže Sušić.

PSG je trenutno vodeća ekipa kada je riječ o kupovini Miralema Pjanića. Međutim, Sušić nije za opciju transfera reprezentativca u novu sredinu.

"Ne bih volio da ijedan naš ključni igrač promijeni klub. Volio bih da oni koji ne igraju puno ili nemaju angažmana pronađu nove klubove. Ovi što su već u dobrim klubovima nema razloga da mijenjaju sredinu. Roma je veliki klub kao i Pariz. Međutim, u PSG-u je velika konkurencija i nije sigurno da će igrati konstantno. Volio bih da nijedan ključni igrač mijenja klub prije Svjetskog prvenstva", dodaje naš sagovornik.