Medunjanin za Sarajevo-x.com
0

"Sušić nam je rekao da možemo postići dva gola"

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Kad je nogometna bh. reprezentacija u pitanju, nema pravila, postoji samo tinjajuća nada da možemo i protiv, uslovno rečeno, jakih reprezentacija. Ni u najljepšem snu nismo se nadali emocijama koje bi nas podsjetile na dvoboje i pobjede u okršaju sa Belgijom iz 2009. godine.

To se dogodilo sinoć. Od samog početka utakmice sa Rumunima naši fudbaleri su igrali izvanredno. Haris Medunjanin je zajedno sa Elvirom Rahimićem presjekao brojne kontre naših suparnika.

"Prizemljili smo igru, nametnuli kombinatoriku i posjedom lopte širili protivničke linije. To su izvrsno iskorištavali naši vezni igrači, koji su neočekivano lako stvarali višak i ulaskom između linija prijetili Rumunima. I u trenucima kad smo primili pogodak nismo posustali“, kaže za Sarajevo-x.com Haris Medunjanin.

Naglašava šta je šef državnog nogometnog tima rekao na poluvremenu u svlačionici.

"Sušić nam je saopštio da igramo odlično te da malo pojačamo ritam u drugom dijelu. Podvukao je da možemo postići dva gola i da možemo slaviti. Gol Ibiševića nas je još više osokolio. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina nastavili smo napadati. Iako nismo iskoristili nekoliko zicera, sve se vratilo sedam minuta prije kraja meča kad je poentirao Džeko“, rekao je Medunjanin.

Bivši mladi holandski reprezentativac ističe da naša nacionalna vrsta ima kvalitet da se plasira na kontinentalnu smotru.

"Vjerujem da smo obradovali naciju. Ova reprezentacija ima potencijal. No, čeka nas još dosta teških utakmica, ali vjerujem da možemo trasirati put u Ukrajinu i Poljsku. Sve u svemu, veliki sam optimista, ali stalno trebamo raditi na poboljšanju“, zaključio je naš sagovornik.

Vezani članci