Zmajevi otputovali u Grčku
0

FOTO / Sušić najavljuje ofanzivnu igru, Begović želi Halilovića u reprezentaciji

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentavci Bosne i Hercegovine, predvođeni selektorom Safetom Sušićem, otputovali su jutros u Grčku, gdje će igrati protiv domaće ekipe u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Selektor je najavio ofanzivnu igru s dva napadača.

Reprezentativci su odlično raspoloženi, a čekanje na Sarajevskom aerodromu proveli su zbijajući šale i u veselom razgovoru.

Na aerodromu su ih dočekale hadžije, koje danas lete za Saudijsku Arabiju. Oni su iskoristili priliku za fotografisanje s našim reprezentativcima, koji su im uz osmijeh na licima ispunili želju.

Selektor Sušić je u kratkom razgovoru s novinarama istakao da su Grci blagi favoriti jer igraju pred svojom publikom i imaju imperativ pobjede.

"Mi ćemo igrati napadački s dva ofanzivna igrača i nadam se pobjedi. Još je rano govoriti o sastavu, to ću odlučiti pred utakmicu", rekao je popularni Pape.

Za razgovor je bio raspoložen i golman Stokea Asmir Begović, koji je rekao da se nada najboljem i da ne očekuje probleme ako reprezentacija odigra kao u prethodne dvije utakmice.

Begović je na pitanje novinara o Alenu Haliloviću rekao da bi volio da on zaigra za BiH.