Nogomet
100

Sušić: Među igračima nema nikakvih problema

Piše: A. U.
Foto: Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulic/Klix.ba)
Bh. nogometna reprezentacija jutros se ponovo okupila na stadionu u Hrasnici. Treningu pred predstojeći uzvratni susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke su prisustvovali svi igrači, a atmosfera je nakon poraza u petak u Zenici bila nešto bolja.

Selektor Safet Sušić je kazao da on nema veliki izbor igrača s kojima bi mogao praviti prvu postavu pa će u utorak u Žilini na teren istrčati ista ekipa kao i na Bilinom Polju. Jedina promjena će biti povratak Mensura Mujdže koji je zbog povrede propustio prvi susret sa Slovačkom.

"Dobio sam uvjerenje od ljekara da Mujdža može da igra. Prema tome, igrat će. Pjanić je puno bolje, a ljekar me uvjerio da neće biti problema. Mada, Pjanić duže vremena vuče povredu i u posljednje vrijeme stalno dolazi s nekim problemima, ali, što se tiče utakmice, ne bi trebalo biti problema. Vršajević jedino ima problem i na njega se, vjerovatno, neće moći računati. To mi je žao, jer pojedini mediji su bili nekorektni prema njemu. Momak je u posljednjem trenutku uskočio u ekipu, kad Mujdža nije mogao. Odigrao je korektnih 60 minuta i izašao je kod rezultata 0:0", rekao je Sušić u izjavi za medije.

Sušić je naveo i da nije pogledao utakmicu protiv Slovačke te da je neće ni gledati, a da je možda pogriješio i što je pokazao igračima utakmicu u kojoj su Slovaci igrali neriješeno sa Rumunijom.

"Možda su stekli pogrešan utisak i mislili da je to puno slabija ekipa. Možda je i to malo uticalo na utakmicu onako kako obično ulazimo u posljednje vrijeme. Imam utakmicu u glavi i nemam razloga da je posebno gledam", objasnio je Sušić.

"Nemamo veliki izbor igrača da ja mogu sada da sklonim tri igrača i kažem da će igrati druga tri. Igrat će praktično ista ekipa. Vraća se Mujdža, a za ostale ćemo da vidimo. Ovisi od ovog treninga danas, koji je samo rekreacija, te treninga sutra, jer nikad se ne zna šta može da se desi. Uglavnom, ukoliko bi se sklonio neki igrač, on bi bio krivac za ono što bi se desilo. Atmosfera je, među igračima, danas malo bolja nego jučer. Nakon onog poraza, svi su bili utučeni i neraspoloženi, ali nikakvog problema nije bilo među njima niti između njih i mene. Dali smo ljudima materijal i mogu da pričaju šta hoće, a mi jedini odgovor možemo dati na terenu", rekao je Sušić.

Elvir Rahimić je izjavio da je svaki poraz bolan, ali da će kompletna ekipa dati sve da pobijedi u utorak u Žilini.

"Nadam se da ćemo izvuči pouku iz ove utakmice i tamo otići spremni i pobijediti. Mislim da igrači koji su igrali imaju kvalitet i možemo igrati protiv svake reprezentacije. Svako ima svoj loš dan, tako smo ga imali i mi. Nadam se da tako neće biti u utorak. Svaka utakmica koja se mora pobijediti je teža za igrati nego ona koja ništa ne znači. Nama sve tri utakmice do kraja znače mnogo i moramo da ih dobijemo. Idemo na pobjedu. Svi smo mi igrači koji igramo u velikim klubovima i navikli smo da se taj poraz što prije zaboravlja i pripremamo se za narednu utakmicu i pobjedu", rekao Rahimić.