Večeras stižu "Zmajevi"
0

Sušić: Luksemburg ćemo napasti od prve minute

Piše: N. Jamaković
Safet Sušić (Foto: Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Sarajevo-x.com)
Većina naših nogometnih reprezentativaca okupit će se u ponedjeljak uvečer na Ilidži, uoči susreta koje u kvalifikacijama za EURO 2012. igramo protiv Luksemburga i Francuske. Kašnjenje su jedino najavili Medunjanin i Begović, čiji se dolazak očekuje u utorak.

Selektor naše reprezentacije Safet Sušić u razgovoru za Sarajevo-x.com ističe da nema razloga da žuri kad je riječ o odluci koji će to igrači istrčati u petak na teren Bilinog polja protiv Luksemburga.

"Imam tri treninga da odaberem najbolji tim za tu utakmicu i zato nigdje ne žurim. Ova nam je utakmica jako važna i zato joj moramo pristupiti ozbiljno. Više nema malih ekipa i protiv svakog protivnika se mora igrati angažovano da bi se došlo do pobjede. Luksemburg će sigurno igrati zatvoreno i zato ćemo mi odmah napasti kako bismo što prije riješili sve dileme, jer bi nam poslije bilo sve teže", kaže selektor Sušić.

On nije želio govoriti o gostovanju u Francuskoj, ističući da bi to bio pogrešan pristup. "Ići ćemo utakmicu po utakmicu. Sad smo skoncentrisani na Luksemburg", naveo je Pape. Na naš upit, dodao je kako će povreda Salihovića spriječiti da nastupi i protiv Francuske.

Susret protiv Luksemburga na rasporedu je na stadionu Bilino polje u Zenici, u petak 7. oktobra, u 20 sati, dok ćemo se, u posljednjem meču kvalifikacija, sa Francuzima susresti 11. oktobra u 21 sat.

Pobijedimo li Luksemburg, zagarantovan nam je baraž, a sa Francuzima ćemo u Parizu odlučivati o prvom mjestu u grupi i direktnom plasmanu na Euro 2012, što je velika šansa ove generacije. Prvi trening "Zmajeva" zakazan je u utorak popodne (17 sati) u Hrasnici.