"Zmajevi" odradili prvi trening
0

Sušić "krije" sastav za meč protiv Francuske

Sarajevo-x.com/FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Bliži se dan D za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naši reprezentativci su pred sutrašnju, posljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Francuske, u Parizu odradili i prvi trening.

U zemlji, ali i među Bosancima i Hercegovcima širom svijeta vlada prava euforija. Hiljade građana željno iščekuje sutrašnji susret jer naši nogometaši imaju priliku napraviti čudo.

Bh. reprezentativci su večeras na Stade Olympique Yves-du-Manoiru odradili i prvi trening. Kako saznajemo od našeg dopisnika iz Pariza u timu vlada želja za uspjehom, atmosfera je odlična, svi igrači su spremni.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić na pres-konferenciji nakon treninga nije želio otkriti imena igrača koji će početi utakmicu.

"Nisam se odlučio za početni sastav, jer igrači ne znaju ko će igrati, a ne želim da sastav saznaju iz francuskih novina. Mogu reći da će prva postava biti slična onoj iz meča s Bjelorusijom. Hasagić će biti na golu, jer mi je rekao da je spreman", kazao je Sušić.

Još jednom je naglasio da je Francuska apsolutni favorit, uprkos neigranju nekoliko standardnih reprezentativaca.

"Francuska je favorit, to sam nebrojeno puta ponovio. Iako igraju bez svojih udarnih igala Benzeme i Riberyja, oni su favoriti. Mi smo ostvarili svoj cilj da budemo među dvije ekipe na kraju kvalifikacija", dodao je selektor bh. tima.

Susret Francuska - BiH igra se u utorak na "Stade de Franceu" u 21 sat.

Kolo prije kraja kvalifikacija u vodstvu u D-grupi je Francuska sa 20 bodova, dok BiH ima bod manje.

Vezani članci