Izjave nakon meča
0

Sušić: Imamo velike šanse protiv Bjelorusije

Totalsport
Safet Sušić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Borba za drugo mjesto u grupi D kvalifikacija za Euro 2012. i nakon večerašnjih je utakmica vrlo otvorena. Bosna i Hercegovina je popravila dojam nakon poraza u Rumuniji (3-0), savladavši u Zenici Albaniju s 2-0.

U grupi vodi Francuska s 13 bodova iz šest utakmica i najbliže je direktnom plasmanu u Poljsku i Ukrajinu. Slijedi Bjelorusija s bodom manje, ali i odigranom utakmicom više, pa BiH s deset bodova, te Rumunija i Albanija sa po osam.

Reprezentacija BiH je u utorak do pobjede došla u drugom poluvremenu pogocima Harisa Medunjanina u 67. minuti i Darka Maletića u sudijskoj nadoknadi.

"Znao sam da poslije debakla u Rumuniji ne treba očekivati da ćemo postići tri ili četiri pogotka. Tako je i bilo, ali na kraju je sve dobro završilo i sada imamo vremena spremiti se za dvije ključne utakmice protiv Bjelorusije. Mislim da je ovim porazom Albanija eliminirana i da su u igri za drugo mjesto dvije ekipe. Ne bih govorio o tome ko je u prednosti, ali mislim da imamo velike šanse", naglasio je nakon utakmice selektor BiH Safet Sušić.

Za razliku od njega hrvatski stručnjak Josip Kuže koji vodi Albaniju ne misli da je njegova reprezentacija eliminirana iz borbe za drugo mjesto, ali je svjestan da šanse za takav domet više nise posebno velike.

"U lošoj nogometnoj predstavi BiH je zasluženo slavila. Njeni igrači su umorni, ali moji to nisu uspjeli iskoristiti jer nisu u dobroj formi. Nadao sam se da ćemo nešto napraviti iz kontranapada, ali nismo uspjeli. Reprezentacija BiH je sada u boljoj poziciji za drugo mjesto, ima kvalitetniju ekipu od Bjelorusije i u dvije je utakmice prednost na njenoj strani" rekao je Kuže.

Vezani članci