Nogomet
4

Sušić: Igrači su u šoku; Kozak: Status favorita trebalo je dokazati

Piše: D. B.
Konferencija za medije nakon utakmice (Foto: Klix.ba)
Konferencija za medije nakon utakmice (Foto: Klix.ba)
"Dobro smo odigrali. Izvršili smo pritisak na domaću ekipu, a rezultat toga je bio pobjeda. Istina je da je BiH bila favorit, ali su to trebali dokazati na terenu", poručio je nakon večerašnje utakmice selektor slovačke Jan Kozak.

O strijelcu Pečovskom rekao je da ga je svjesno stavio da igra, iako nije poznat i igra u slovačkoj ligi, ali je očigledno obavio dobar posao.

"Što se tiče uzvrata, bh. tim je pokazao ono što zna u prvoj utakmici i to očekujemo u Žilini", rekao je.

Dodao je da njegova selekcija nema situaciju u svojim rukama kad je u pitanju plasman na SP, ali će dati sve od sebe.

"Što se tiče naše budućnosti, nju čine igrači koji igraju u svjetskim klubovima i ako se potrude imaju priliku za dobre rezultate", riječi su selektora gostiju.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Selektor A selekcije BiH Safet Sušić rekao je da je večerašnja pobjeda Slovačke bila zaslužena te da nije ni očekivao da će odigrati slabije.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali korektno, imali smo snage i šansi, ali se u drugom poluvremenu uvukla nervoza i strah, počeli smo igrati na duge lopte, što inače ne radimo, a njihovi visoki igrači su dobili sve duele", rezimirao je Pape. "Jasno je da smo svi podbacili i razočarali navijače. U Žilinu idemo da ih pokušamo iznenaditi kao što su i oni nas".

Objasnio je i zašto Mensur Mujdža nije igrao. Poštedio ga je zbog povrede, a Vršajević je, po njegovom mišljenju, večeras bio jedan od boljih igrača na terenu, iako ni on nije bio na dovoljno visokom nivou.

"Igrali smo otvoreno, ali smo i ostavljali puno prostora protivniku, zbog čega smo kažnjeni. Rizikovali smo kako bi što prije dali gol, ali nismo uspjeli. Protivniku svakako treba čestitati na pobjedi", smatra Sušić.

Što se tiče revanša, poručio je da neće mijenjati ekipu jer je ovo "najjača ekipa koju imamo".

"U Žilinu idemo da pokušamo pobijediti iako će biti još teže, ali je sve na nama", dodao je.

Rekao je da se boji pada samopouzdanja jer su igrači u šoku i potrebno je da se oporave.