Očekuju veliku podršku
102

Sušić: Igrači će dati sve od sebe da ne razočaraju navijače

FENA
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Chicagu će u četvrtak u 20 sati po lokalnom vremenu (petak u 03.00 po srednjoevropskom) odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Meksika.

Nakon poraza od Irske, selekcija BiH pokušat će u meču s Meksikom da pokaže bolju igru i ostvari dobar rezultat.

Selektor Safet Sušić na pres-konferenciji na stadionu "Soldier field" naglasio je da očekuje da igrači ovaj put budu više motivirani jer je najavljen dolazak velikog broja bh. navijača.

"Došli smo ostvarimo dobar rezultat što bi nam puno značilo jer smo zadnju utakmicu igrali slabo i izgubili od Irske. Vjerovatno će igrači ovaj put biti više motivirani jer znam da će ovdje biti dosta naših ljudi i da će nam pomoći da odigramo dobro. Vjerujem da će igrači, bez obzira što nisu najbolje spremni, dati sve od sebe da ne razočaraju naše navijače ovdje, ali i u BiH", kazao je Sušić.

Selektor bh. tima naglasio je da respektira Meksikance, ali da vjeruje da im se njegovi igrači mogu suprotstaviti.

"Meksikanci su među prvih deset reprezentacija na svijetu, izuzetno ih respektiram. Oni se spremaju za utakmicu s Brazilom, pa će možda više misliti na tu utakmicu nego na ovu protiv nas. Nadam se da im se možemo dobro suprotstaviti i ostvariti dobar rezultat. Mi ćemo igrati otvoreno, imamo dobre igrače kojima bi dodatni motiv trebalo da bude prisustvo velikog broja navijača", dodao je Sušić.

Očekuje se da će na stadionu "Soldier field" biti oko 30.000 bh. navijača.

Ovo će biti drugi prijateljski meč BiH i Meksika, a u prvom susretu, odigranom prošle godine u Atlanti, Meksikanci su slavili rezultatom 2:0.