Nogomet
114

Sušić i Dupovac osvojili titulu sa Sheriffom: Vratili smo trofej tamo gdje pripada

Piše: D. B.
Reprezentativac BiH Mateo Sušić i bh. nogometaš Amer Dupovac osvojili su titulu prvaka Moldavije sa Sheriffom iz Tiraspola. O protekloj sezoni i uspjehu govorili su za portal Klix.ba.

Nakon godinu dana, titula prvaka Moldavije je vraćena u Tiraspol. Nakon "zlatne utakmice" u kojoj je Sheriff pobijedio Daciju Chisinao rezultatom 1:0, počelo je veliko slavlje.

"Napokon smo vratili titulu u Tiraspol poslije prošlogodišnjeg kiksa u prvenstvu. Ne da smo očekivali šampionsku krunu, nego smo je morali osvojiti s obzirom na kvalitet naše ekipe i uslove u kojim radimo. Ipak, sezona je bila izuzetno teška, malo je kola, još manje prostora za ispravljanje grešaka u slučaju kiksa. Na kraju smo uspjeli iako smo igrali protiv cijele Moldavije koja nije ljubitelj Sheriffa", izjavio je Sušić.

Mateo Sušić
Mateo Sušić

On je standardni prvotimac moldavskog šampiona, iza sebe ima odličnu sezonu i ne namjerava mijenjati sredinu.

"Zadovoljan sam svojim igrama, posebno jer sam izborio poziv u reprezentaciju BiH. Zasad ostajem u Sheriffu, čekaju nas kvalifikacije za Ligu prvaka i želja mi je da napravimo iskorak u Evropi", rekao je bh. reprezentativac.

Zmajevima će se pridružiti danas i bit će dio tima koji selektor Mehmed Baždarević vodi na Kirin Cup u Japan.

"Danas putujem u Švicarsku i priključujem se reprezentaciji, nakon čega slijedi put u Japan na Kirin Cup. Mislim da možemo napraviti dobar rezultat, pokazali smo da smo dobra reprezentacija. Ipak, najvažnija je afirmacija novih igrača koji su dobili pozive. Bit će to provjera za njih, koja će pokazati na koga se može računati u budućnosti. Čeka nas utakmica s Danskom, čvrstom ekipom. Bit će to dobra utakmica u kojoj ćemo, nadam se, pobijediti", kazao je Sušić.

Amer Dupovac
Amer Dupovac

U Sheriffu je i bivši mladi reprezentativac BiH i nekadašnji kapiten FK Sarajevo Amer Dupovac. Osim što su saigrači u Sheriffu, Dupovac i Sušić su nerazdvojni prijatelji.

"Očekivali smo titulu, jer je prošle godine nismo osvojili. Bilo je dosta pritiska, jer se ovdje titula očekuje svake godine. Igrali smo zlatni meč s Dacijom jer smo bili bodovno izjednačeni, a pobijedili smo golom u 88. minuti. Dali smo sve od sebe da pehar vratimo tamo gdje pripada", izjavio je Dupovac.

On nije zadovoljan minutažom u protekloj sezoni, a da je nepravedno zapostavljen dokazao je u finišu sezone pružajući odlične partije.

"Ne mogu biti zadovoljan, jer veći dio sezone nisam igrao, a razlog zaista ne znam. Drago mi je što sam u dvije najbitnije utakmice sezone pokazao da nije bilo razloga da ne igram ranije. Ipak, sezona je završena, gledam naprijed", rekao je bh. stoper.

Klub zasad ne planira mijenjati.

"Ugovor me za Sheriff veže još godinu dana i namjeravam ostati. Igrat ćemo kvalifikacije za Ligu prvaka. S nekoliko pravih pojačanja možemo napraviti mnogo u Evropi", završio je Dupovac.