Ko će zamijeniti Mireta?
161

Sušić: Gubitak Pjanića je nenadoknadiv, spisak igrača znam samo ja

Piše: Dalibor Bošnjak
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon što se nesretno povrijedio igrajući za svoju Romu, bh. reprezentativac Miralem Pjanić neće moći nastupiti u kvalifikacijskom meču za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014, koji Zmajevi igraju protiv Grčke 22. marta u Zenici. Selektor našeg tima, Safet Sušić, gubitak popularnog Mireta smatra nenadoknadivim, ali je spreman potražiti nova rješenja.

Sušić je vidno razočaran zbog povrede Pjanića o kojem ima samo riječi hvale.

"Još uvijek se ne mogu pomiriti s tim da Pjanić neće igrati protiv Grčke. On će se pojaviti 18. marta na okupljanju reprezentacije, a da li će igrati, to ne znam. Imam informaciju da će njegov oporavak trajati četiri sedmice, a s našim ljekarom ću vidjeti o čemu se zapravo radi. Iako nam je potreban, mi nećemo insistirati ukoliko ne bude mogao igrati. Ogroman je to i nenadoknadiv gubitak za nas jer je Pjanić u našoj reprezentaciji kao Messi u Argentini ili Ronaldo u Portugalu. Momak igra u životnoj formi, a to koliko je važan za nas, pokazao je u nekoliko posljednjih utakmica. Za njega prave zamjene nema, ali moramo razmišljati o drugim rješenjima. Svima nam je teško, ali je njemu sigurno najteže jer je toliko mnogo želio da igra. Ja sam se samo nadao da će mi svi igrači biti zdravi, ali se nažalost dogodila ta povreda. Ovog sam se pribojavao", izjavio je Sušić za portal Klix.ba.

Nakon povrede Pjanića pojavile su se spekulacije da će selektor uputiti poziv Zvjezdanu Misimoviću koji je nedavno karijeru nastavio u Kini. Da li je to istina, selektor za sada nije želio otkriti.

"Napravio sam spisak i samo ja znam imena igrača. On stoji u mojoj ladici, a imena pozvanih igrača će biti objavljena u četvrtak na konferenciji za medije", jasan je bio Sušić.