Sutra odluka o sastavu
89

FOTO / Sušić: Grcima moramo dati barem jedan gol

Piše: N. J.
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić danas je na press konferenciji u Atini, uoči treninga naše selekcije na stadionu Olympiacosa, govorio o sutrašnjem meču našeg državnog tima i selekcije Grčke.
Safet Sušić i Zvjezdan Misimović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Safet Sušić i Zvjezdan Misimović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Pape nije želio saopćiti kojih će to 11 igrača istrčati sutra na teren protiv Grčke, kazavši da će to o tome odlučiti sutra, na dan utakmice.

"Igrat će Misimović i još desetorica", rekao je Pape kroz smijeh, a potom dodao kako će početi sa dvojicom napadača, Džekom i Ibiševićem. Istakao je i kako je Medunjanin nakon duže pauze u posljednje vrijeme igrao za svoj novi klub te je spreman za utakmicu, a zadovoljan je i novajlijom, Ervinom Zukanovićem, za koga je kazao da može igrati na više pozicija u timu.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Za naše protivnike Sušić je kazao da o njima najbolje govori podatak da su 10. na FIFA-inoj rang-listi.

"Imaju nekoliko zvučnih igrača u ekipi, kao i mi. No, ako ne damo barem jedan gol, onda nećemo uzeti ni bod", kazao je selektor Sušić, dodajući kako je uvjeren u uspjeh našeg tima.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Na pitanje novinara da li su se naši igrači spremali na provokacije Grka, Zvjezdan Misimović je kazao da su naši nogometaši dovoljno iskusni da ne nasjedaju na to.

On je svojevremeno u Bochumu igrao sa grčkim napadačem Teofanisom Gekasom, za koga je kazao da je odličan igrač, ali i da se nada kako to neće pokazati protiv naše reprezentacije. Miske je također uvjeren u dobar rezultat našeg nacionalnog tima.