Motiva neće nedostajati
0

Sušić: Brazilu ćemo suprotstaviti najbolju ekipu

Piše: N. Jamaković
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com) (Foto: F. K./Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com) (Foto: F. K./Klix.ba)
Selektor naše nogometne reprezentacije Safet Sušić će sredinom februara objaviti spisak igrača koji će putovati u švicarski St. Gallen na prijateljski susret 28. februara sa reprezentacijom Brazila.

"Veliki je to protivnik i teško je govoriti o rezultatu, to se uostalom nikad ne zna. Međutim, nama je itekako stalo da ostavimo dobar utisak u toj utakmici i da se nakon nje lijepo piše o našoj reprezentaciji, stoga će u Švicarsku putovati naši najbolji igrači. Sigurno je da našim igračima u ovoj utakmici neće nedostajati motiva", kaže Pape za Sarajevo-x.com.

Dodaje kako sama činjenica da je Brazil za protivnika izabrao baš našu reprezentaciju govori puno. "Ako smo interesantni Brazilu, interesantni smo i svim drugim ekipama. A to je, naravno, zbog naše dobre igre i rezultata koje smo postigli u posljednje vrijeme", ističe selektor.

Upitali smo ga i o Pjanićevoj dobroj igri protiv Bologne te Ibiševićevom debiju u dresu Stuttgarta. "Gledao sam utakmicu Roma - Bologna. Pjanić je bio najbolji i najopasniji igrač na terenu, a postigao je i gol. Za njega je prelazak u Romu pun pogodak, došao je u veliki klub i igra redovnije nego prošle sezone u Lyonu. Što se tiče Ibiševića, otišao je također u veliki klub i zadovoljan je, što je veoma bitno. U prvoj utakmici nije bilo gola, ali tek je došao, doći će i golovi", rekao je Sušić.

Vezani članci