Nogomet
176

Sušić: Belgija je uz Argentinu najjača selekcija sa kojom smo igrali

Piše: A. M.
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Iako nismo uspjeli pobijediti Belgiju, selektor Safet Sušić nakon devedeset minuta u Zenici iskazao je zadovoljstvo konačnim rezultatom večerašnje utakmice.

"Čestitam igračima na izuzetno dobroj igri i velikom naporu koji su uložili kako bi parirali super jakoj reprezentaciji Belgije. Oni su uz Argentinu najjača reprezentacija protiv koje smo do sad igrali. Treba imati u vidu da smo mi prije nekoliko dana imali tešku utakmicu u Kardifu, dok su oni igrali lagan meč protiv Andore. Ja sam pred utakmicu rekao da ne bih bio zadovoljan bodom, ali nakon večerašnjih devedeset minuta, ipak trebam i moram biti zadovoljan", izjavio je Sušić.

U narednom kolu Zmajevi će na noge neugodnom Izraelu koji se večeras zagrijavao protiv Andore.

"Već sam rekao da je Izrael opasniji od Velsa sa kojim smo nedavno igrali. Imaju jako dobru ekipu i željni su nastupa na velikom takmičenju. Ako mi uzmemo tamo bod uz pobjedu nad njima u Zenici uradit ćemo pola posla. Mi na proljeće imao šest sigurnih bodova sa Andorom, kao i vjerovatno tri na Kipru u posljednjem kolu obzirom da će oni do tada ispasti iz svih kombinacija za plasman na Evropsko prvenstvo", dodao je Sušić.