Nogomet
177

Sušić: Argentina je zasluženo pobijedila, svojim igračima nemam šta prigovoriti

Klix.ba
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je na konferenciji za medije nakon poraza u utakmici protiv Argentine u St. Louisu (0:2) izjavio kako nije razočaran, kao i da smatra da su njegovi igrači igrali onoliko koliko su mogli.

"Igrali su bolje od nas i zaslužili pobjedu sa barem dva gola razlike. Sa Messijem su Argentinci među tri najbolje reprezentacije na svijetu, a bez njega su šesti ili sedmi, dok smo mi 16. ili 17. Moji igrači su trčali čitavu utakmicu i pružili otpor kakav su mogli", rekao je Pape.

Napomenuo je kako se ispostavilo da je za nas neigranje Salihovića i Lulića veliki hendikep, ali i da je debitant Sead Kolašinac odigrao solidnu, odnosno veoma dobru utakmicu.

Kada je riječ o našim šansama na Svjetskom prvenstvu, selektor je rekao kako ima desetak reprezentacija koje su jače od nas.

"Ipak, ima još do SP-a, kada nam se vrate povrijeđeni igrači Mujdža, Salihović, Lulić i Vranješ, bit će ovo sasvim druga reprezentacija, jer će biti i jača konkurencija u ekipi", zaključio je Pape.