Nogomet
0

Supruga Phila Nevillea poslala da vježba penale

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
- Počni vježbati jedanaesterce - rekla je tri sedmice prije polufinalne utakmice FA Cupa između Evertona i Manchester Uniteda supruga kapetanu liverpulske momčadi Philu Nevilleu.
  • Igrali smo u Middlesbroughu. Kad sam noću došao kući, supruga mi je odmah rekla: “Moraš vježbati penale!” - ispričao je 32-godišnji odbrambeni igrač za Sky Sports News dodavši:

  • Imala je predosjećaj da ćemo na kraju utakmice morati pucati penale, tako da sam u toku posljednje tri sedmice redovno vježbao.

Intuicija Julie Neville tako je dovela nogometaše Evertona u priliku da po prvi put osvoje FA Cup i trofej uopće od 1995. godine, kada su posljednji put slavili u istom takmičenju. U finalu ih čeka Chelsea.

  • Imao sam 11 godina kad sam posljednji put pucao penal. Promašio sam. Znao sam da ovaj put, kao kapiten, moram preuzeti odgovornost, da moram pokazati liderske kvalitete.

Danas 32-godišnji nogometaš priključio se Evertonu 2005. godine upravo iz Manchester Uniteda, u kojem je proveo 16 godina i osvojio sve što se osvojiti može.

  • Za Everton sam i potpisao zbog ambicioznosti. Menadžer David Moyes uvjerio me da će se klub vrlo brzo boriti za trofeje. Očekujem da ih napokon počnemo osvajati.