Nogomet
41

Sunderland srušio Manchester City, Džeko igrao 20 minuta

Totalsport
(Foto: AFP/Arhiv)
(Foto: AFP/Arhiv)
Novi su šok doživjeli nogometaši Manchester Cityja od kojih je u 11. kolu engleske Premierlige pred svojim navijačima bolji bio Sunderland s 1-0. Naš Edin Džeko je susret započeo s klupe, a u igru je ušao u 70. minuti.

Odmah po ulasku na teren Džeko je odlično šutirao, ali je Manone odbranio.

Za ''građane'' je to već četvrti ovosezonski poraz, dok je Sunderland slavio tek drugi put. Ostao je na pretposljednjem mjestu, ali sad ipak može optimističnije gledati prema nastavku sezone.

Manchester City su ove nedjelje zapravo sredila ''djeca'' njegova najvećeg rivala Manchester Uniteda. U 21. je minuti Wes Brown proigrao Phila Bardsleyja koji se probio po lijevom krilu, riješio se Jamesa Milnera koji je tražio prekršaj, a onda desnom nogom pogodio dalji kut gola Costela Pantilimona. Zadržao se taj rezultat sve do kraja iako su gosti čak 22 puta pucali prema suparničkom golu, doduše samo četiri puta unutar okvira.

Zanimljivo, Sunderland je četvrti put zaredom na svome terenu svladao Manchester City s 1-0 u utakmicama Premierlige. ''Građani'' su, pak, na posljednjih devet prvenstvenih gostovanja slavili samo dva puta.  

Premierliga, 11. kolo:

Sunderland - Manchester City 1-0 (Bardsley 21) Tottenham - Newcastle 0-1 (Remy 13)

Kasnije:

Manchester United - Arsenal Swansea - Stoke

Redoslijed: 1. Arsenal 25 (-1), 2. Liverpool 23, 3. Southampton 22, 4. Chelsea 21, 5. Everton 20, 6. Tottenham 20, 7. Manchester City 19, 8. Manchester United 17 (-1), 9. Newcastle 17…