Nogomet
39

Sunderland "otkinuo" bod Manchester Cityju na Etihadu, Džeki 20 minuta igre

Piše: N. J.
City - Sunderland (Foto: AFP)
City - Sunderland (Foto: AFP)
Nogometaši Sunderlanda šokirali su večeras na stadionu Etihad ekipu Manchester Cityja odigravši 2:2 u 35. kolu Premiershipa. City se ovim remijem dodatno udaljio od titule engleskog prvaka ove sezone.

Građani su došli u vodstvo 1:0 na samom početku utakmice, kada je u 2. minuti mrežu gostiju zatresao Fernandinho, na asistenciju Aguera. Rezultat se do kraja prvog dijela nije promijenio te je City na odmor otišao uz prednost od jednog gola.

U 73. minuti Sunderland je stigao do izjednačenja 1:1, a mrežu Cityja je zatresao Wickham. Isti igrač u 82. minuti postiže svoj drugi gol na utakmici za senzaciju, odnosno preokret i vodstvo Sunderlanda 2:1. Ipak, Samir Nasri Građanima spašava bod pogodivši u 89. minuti za konačnih 2:2. Imao je Nasri minut poslije priliku za 3:2, ali je šutirao iznad gola.

Bh. reprezentativac Edin Džeko u igru je ušao u 68. minuti umjesto Negreda, ali se nije uspio upisati u strijelce.

Nakon ovog remija City je ostao na trećem mjestu sa 71 bodom, odnosno šest bodova manje od vodećeg Liverpoola, koji ima utakmicu više u odnosu na City. Na drugom mjestu je Chelsea sa 75 bodova. Sunderland je posljednji, dvadeseti, sa 26 bodova.

U drugom susretu 35. kola koji je igran večeras, ekipa Crystal Palacea je iznenađujuće slavila na gostovanju kod Evertona, 2:3. Everton je tako ostao na petom mjestu sa 66 bodova, dok je Crystal Palace 11. sa 40 bodova.