Nogomet
0

Sunderland nakon preokreta savladao Chelsea, krah West Hama protiv Swanseaja

Piše: O. T.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U 37. kolu Premiershipa Sunderland je napravio sjajan rezultat savladavši Chelsea na domaćem terenu (3:2).

Ovo su jako važni bodovi za tim Sama Allardycea. Naime, Sunderland je sada pobjegao iz zone za ispadanje i ima utakmicu manje i bod više od Newcastlea.

Chelsea je poveo golom Coste u 14. minuti. Domaći tim je izjednačio preko Khazrija u 41. minuti, ali su gosti vrlo brzo došli do novog vodstva preko Matića u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Sunderland je uspio napravili preokret u drugom dijelu i razveseliti svoje navičaje. Borini (67') i Defoe (70') su bili strijelci za konačnih 3:2.

Težak poraz upisao je West Ham koji je na domaćem terenu ponižen od Swanseaja (4:1). Ovim porazom tim Slavena Bilića izgubio je skoro sve šanse za plasmanom u Ligu prvaka naredne sezone.

Strijelci za goste bili su Routlede (25'), Ayew (31'), Ki (51') i Gomis (90+3'), dok je West Ham pogodio autogolom Kingsleya u 68. minuti.

Crystal Palace je golovima Gaylea (47' i 68') na domaćem terenu pobijedio Stoke (2:1). Gol za goste postigao je Adam (26').

Remi su upisali Bournemouth i WBA (1:1). Rondon je pogodio za goste u 16. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Ritchie u 82. minuti. WBA je u 43. minuti promašio penal, a šutirao je Gardner.

Otpisana Aston Villa podijedlila je bodove sa Newcastleom (0:0) koji je sada u zoni za ispadanje.

Tabela: