Nogomet
0

Sunderland kupio Larssona i Westvooda

FENA
Sebastian Larsson
Sebastian Larsson
Nogometni klub Sunderland sastavlja ekipu za nerednu sezonu engleske lige. Posljednji igrači koji su se pridružili ekipi pod vodstvom Steva Bruca su Šveđanin Sebastian Larsson, nekadašnji član Birmingham Cityja i irski reprezentativni golman Keiren Westwood iz Coventryja.

Bruce je ranije vodio Birmingham i on je glavni ''krivac'' što je Larsson novi član Sunderlanda, prenose agencije.

"S trenerom sam već sarađivao, što je dodatno olakšalo moju odluku. Želio sam učiniti korak naprijed u karijeri i osjetio sam da je Sunderland pravi klub za to", izjavio je Šveđanin pri potpisivanju ugovora.

Pojačanjima je zadovoljan i Bruce: "Seb je bio izuzetan nogometaš još dok sam ga trenirao u Birminghamu. Razvio se u veoma dobrog veznog igrača. Željeli su ga kupiti brojni klubovi u Evropi i presretan sam što se odlučio za Sunderland''.

Na "Stadium of Light" također je stigao irski golman Westwood, sada bivši član član Coventryja, koji će se boriti za mjesto na golu s belgijskim reprezentativcem Simonom Mignoletom, dok će Škotlanđanin Craig Gordon zbog povrede koljena biti još neko vrijeme van terena.

Larsson i Westwood su se pridružili Sunderlandu nakon Egipćana Ahmeda Elmohamadya, Engleza Connora Wickhama i Craiga Gardnera te Ji Dong-Wona iz Južne Koreje.