Nogomet
1

Suljić: Razgovori sa Musemićem su pomogli da se vratim u formu

Piše: D. B.
Asmir Suljić
Asmir Suljić
Mladi napadač FK Sarajevo, Asmir Suljić, u posljednjih nekoliko utakmica je podigao svoju formu, što nije prošlo nezapaženo. Popularni Šejtan je rekao da su razgovori sa trenerom Bordo ekipe Husrefom Musemićem pomogli da savlada psihičku barijeru i zaigra bolje.

"Odigrao sam nekoliko dobrih utakmica i vidim i sam da napretka ima. S obzirom na moje posljednje partije, igru u prvom poluvremenu protiv Leotara te u utakmicama protiv Širokog Brijega i Borca, mogu se složiti da sve to izgleda bolje", izjavio je Suljić za portal Klix.ba.

Suljić je igrao dobro iako Sarajevo nije slavilo u susretima koje je pomenuo te se nada kako će dobre igre ekipe na terenu donijeti trijumfe u sljedećim utakmicama.

"Moja forma se popravlja, ali mi je drago što i ekipa igra bolje. Istina, nismo pobijedili u susretu s Borcem, ekipom koju smo nadigrali u svim segmentima igre. Ostaje žal za pobjedom, ali idemo dalje", kazao je Suljić.

Asmir je nešto ranije bio na udaru kritika zbog loših igara, a kao uzrok je naveo psihičku barijeru koju je uz pomoć trenera Husrefa Musemića uspio prebroditi.

"Psihička barijera me je sprečavala da na terenu pokažem ono što mogu. Obavio sam nekoliko razgovora sa šefom i to je uveliko utjecalo na mene. Drago mi je da se to vidi", rekao je Suljić.

Ovog vikenda Sarajevo dočekuje ekipu Zvijezde. Suljić respektuje protivnika, ali najavljuje pobjedu.

"Zvijezda je odlična ekipa i to su i pokazali. Posebno opasan je i bivši igrač Sarajeva, Secouba Diatta, koji je postigao nekoliko golova za svoj tim. Moramo dobro otvoriti susret, uložiti maksimum i tako možda riješiti utakmicu u prvih 45 minuta. Pobjeda nad Zvijezdom bi bila odlična uoči derbija sa Željezničarom", smatra Suljić.

Kada je riječ o vječitom derbiju, Suljić vjeruje u trijumf Bordo ekipe.

"Poznajemo igru Željezničara. Njihova snaga je u bekovima koji se priključuju napadu, ali mi imamo odgovor. Bodovna razlika između nas je velika, ali mi ne odustajemo. Idemo sakupiti što više bodova, pokušati pobijediti u derbiju i obradovati naše navijače", završio je Suljić.