Uprkos porazu od Čelika
0

Suljić: Najbolja smo ekipa u ligi, imamo šanse za titulu

Piše: D. B.
Asmir Suljić
Asmir Suljić
Sarajevo je tokom vikenda poraženo u Zenici od Čelika rezultatom 3:2, a igrač Bordo ekipe Asmir Suljić smatra da njegov tim nije imao sreće u završnici te da je za poraz glavni faktor bio psihički pad. Ipak, tvrdi da je Sarajevo najkvalitetnije u Premijer ligi i čvrsto vjeruje u osvajanje titule.

Bila je to solidna fudbalska predstava u kojoj su Zeničani postigli pobjednički gol u trenucima kad su imali igrača manje na terenu. Saša Kajkut je doslovno presudio ekipi sa Koševa koja je u Zenicu stigla s namjerom da pobijedi i održi priključak sa Željezničarom u borbi za titulu. Međutim, da stvar bude gora po Bordo tim, Plavi su pobijedili ekipu Travnika i sada imaju pet bodova prednosti nad Sarajevom. Suljić smatra da je njegova ekipa u finišu susreta pala psihički i tako dopustila da Čelik osvoji sva tri boda.

"U Zenicu smo stigli da pobijedimo. Dali smo sve od sebe jer nam bi nam tri boda značila mnogo u nastavku prvenstva. Zbog toga ostaje veliki žal za onim što se dogodilo u Zenici. Dok smo imali vodstvo mislili smo da je utakmica zatvorena, međutim, Kajkut nas je pokolebao i više se nismo mogli vratiti. Nesretno smo ispustili sva tri boda", izjavio je Suljić.

Uprkos porazu u Zenici popularni Šejtan tvrdi da FK Sarajevo ima najbolju ekipu u Premijer ligi.

"Iako smo izgubili od Čelika, odigrali smo jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni. Ne znam da je neko drugi stvorio sedam ili osam stopostotnih prilika na Bilinom Polju. Pogledao sam i utakmice naših konkurenata i mogu reći da smo sigurno najbolja ekipa u Premijer ligi", tvrdi Suljić.

Željezničar sada ima pet bodova prednosti nad Sarajevom, a Asmir smatra da to nije nenadoknadiva razlika. Vjeruje da će razlika nakon sljedećeg kola ponovo biti dva boda u korist Plavih te da će Sarajevo u nastavku sezone stići do prvog mjesta.

"U narednom kolu ćemo ispraviti sve greške koje smo napravili protiv Čelika, a posebno kada je riječ o iskorištavanju prilika. Pobjedit ćemo Rudar, a Željezničar ima tešku utakmicu protiv Borca u Banjoj Luci. Siguran sam da ćemo smanjiti zaostatak na dva boda, a potom i prestići protivnika i osvojiti titulu. Dosta smo kvalitetnija ekipa od svih ostalih", izjavio je Suljić.