Nogomet
50

Sulejman Smajić: Ne bojimo se Željezničara, lijepo je igrati na Grbavici

Piše: D. B.
Sulejman Smajić
Sulejman Smajić
Nakon priprema u Sarajevu, Bijeljini i Antaliji nogometaši Olimpica spremno dočekuju proljetni dio sezone i duel sa Željezničarom na Grbavici, tvrdi ponajbolji igrač Vukova Sulejman Smajić.

"Pripreme su prošle u najboljem redu, imali smo nekoliko dobrih priprema, a sve je prošlo bez povrijeđenih igrača, tako da spremni i kompletni dočekujemo nastavak prvenstva", izjavio je Smajić za portal Klix.ba.

Iako je prošao pripreme s Olimpicom, prvi golman Vukova Senedin Oštraković je napustio tim sa Otoke i prešao u FK Sarajevo.

"Istina je da smo ostali bez Oštrakovića, ali nam se vratio Hamzić, tako da nismo ništa izgubili. Senedinov odlazak nam neće biti veliki problem", smatra veznjak Olimpica.

Vukovi će u prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva biti gosti Željezničaru na Grbavici.

"Već u prvoj utakmici nas čeka derbi. Željezničar respektujemo, ali se ne bojimo. Vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat na Grbavici", rekao je Smajić.

On je dio svoje karijere proveo kao igrač Željezničara, ali su ga uglavnom ometale teške povrede.

"Uvijek je lijepo igrati na Grbavici. Ipak, ja sam profesionalac i fokusiran sam na to da s Olimpicom napravim dobar rezultat", kazao je nogometaš Olimpica.

Namjera Vukova je da pokušaju ostvariti historijski plasman u Evropu.

"Ići ćemo utakmicu po utakmicu i igrati što bolje možemo. Ne krijemo ambicije za plasman u Evropu. Na kraju ćemo vidjeti koliko je to realan cilj", dodao je Smajić.

Izdvojio je pet ekipa koje ove sezone mogu osvojiti titulu.

"To su Široki, Sarajevo, Zrinjski, Željezničar i mi", završio je Smajić.

Utakmica Željezničar - Olimpic se igra u nedjelju od 14:30 sati.