Nogomet
124

Sulejman Smajić: Na proljeće ćemo biti još jači, borit ćemo se za bolju poziciju

Piše: D. B.
Sulejman Smajić
Sulejman Smajić
Ekipa Olimpica je jesenji dio prvenstva završila na petom mjestu sa šest bodova zaostatka za liderom Širokim Brijegom. Vukovi se naporno pripremaju za proljetni dio sezone u kojoj želje pružati još bolje partije. O trenutnim aktivnostima tima sa Otoke i očekivanjima za naredni period smo razgovarali sa ponajboljim nogometašem Olimpica Sulejmanom Smajićem.

"Pripreme teku u najboljem redu radili smo na fizičkoj spremi, jedan dio u Sarajevu, drugi u Bijeljini, a od četvrtka nastavljamo s radom u Antaliji, gdje će se ekipa uigravati za proljetni dio sezone", izjavio je Smajić za portal Klix.ba.

Trener Olimpica Mirza Varešanović nema problema s povrijeđenim igračima.

"Povreda za sada nije bilo, momci su svi zdravi i spremni, što je dokaz da stručni štab radi ispravno. Zadovoljni smo što nema povrijeđenih nogometaša i što smo svi na okupu", rekao je vezni nogoemtaš Olimpica.

Vukovi su tokom zimskog prijelaznog roka doživjeli nekoliko promijena u igračkom kadru.

"Otišli su neki igrači koji nisu bilježili značajniju minutažu u prvom dijelu sezone. Kostur ekipe je ostao, a dobili smo i dva pojačanja, Boatenga i Stefana. Iskusni su i kvalitetni nogometaši, siguran sam da će biti pojačanja za nas i da će zaoštriti konkurenciju u timu", kazao je Smajić.

Uprava Olimpica nije postavila posebno visoke ciljeve ispred igrača, no, jasno je da Vukovi žele odigrati što bolje.

"Glavni dio ekipe je dugo zajedno. Uz pristigla pojačanja, nadamo se da možemo pružati još bolje partije u nastavku prvenstva nego što je to bio slučaj jesenas. Vjerujem da ćemo biti još jači i da možemo osvojiti bolju poziciju od ove na kojoj smo sada", izjavio je vezni nogometaš Olimpica.

Izdvojio je nekoliko kandidata za titulu.

"Favoriti su Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski, mada ne treba otpisati Željezničar i Olimpic. Mislim da će se voditi borba do zadnjeg kola", jasan je bio Smajić.

On i ne pomišlja da napusti tim sa Otoke.

"Ovdje mi je lijepo, volio bih karijeru završiti u Olimpicu. Iskreno, ne ide mi se nigdje drugo", završio je Smajić.