Meč Italija - Srbija
0

Sukobi srpskih navijača i policije trajali dugo u noć

Sarajevo-x.com
Veliki neredi srpskih navijača i policije nastavili su se dugo u noć na ulicama Genove i nakon prekinute utakmice, a prema posljednjim informacijama povrijeđeno je 16 osoba, među njima i dva policajca.

Sukobi su trajali do jedan sat iza ponoći, a navijači pristigli iz Srbije policiju su napadali bakljama, kamenjem, šipkama, a navodno su u jednom od autobusa pronađene dvije bombe.

Italijanski policajci uhapsili su 17 navijača iz Srbije, a njih još 138 identifikovano je na osnovu video-snimaka sigurnosnih kamera.

Televizijska kuća Sky Sports 24 direktno je prenosila nerede, a na snimcima su se vidjeli žestoki sukobi navijača i policije, gorjele su baklje, a vozila hitne pomoći prevozili su povrijeđene navijače i policajce.

Podsjećamo da su neredi izbili uoči susreta Italije i Srbije, u okviru grupe C kvalifikacija za EURO 2012, kada su navijači Srbije pokušali napasti golmana Stojkovića.

Nakon toga su uslijedili incidenti na stadionu "Luigi Ferraris", a sudija je odlučio prekinuti utakmicu nakon sedam minuta igre.