Privedene 63 osobe
0

Sukob policije i Barceloninih navijača

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Oko tri sata ujutro na barcelonskom se trgu Plaza Catalunya stotinjak izgednika žestoko sukobilo s policijom tijekom proslave Barcelonina 19. naslova nogometnog prvaka Španije.

Organi reda obrušili su se na huligansku skupinu nakon što su ih ovi počeli gađati limenkama, flašama i kamenjem. Na policijske je službenike čak bačen i jedan bicikl!

Zbog toga je policija bila prisiljena upotrijebiti čak i gumene metke.

Medicinsku pomoć zatražilo je 11 policajaca, četiri redara te 36 građana. Uhapšeno je 63 izgrednika, među kojima je bilo četvero maloljetnika. Policija će protiv svih moguće pokrenuti prijave zbog oštećivanja javnog dobra, remećenja javnog reda i mira, te napada na policijske službenike.

Nakon Villarrealove pobjede (3-2) protiv Reala, time i Barcelonina definitivnog naslova prvaka nakon dvogodišnjeg posta, na ulice je izašlo više desetaka hiljada navijača Barcelone. Na glavnoj ulici Rambli ih je, procjenjuje se, bilo 40-ak hiljada, a na samoj Plaza Catalunyi 15.000. U trenutku incidenta, oko tri sata ujutro, na glavnome je gradskom trgu bilo 6000 ljudi.