B92
0

Šuker i Mijatović kupuju podgoričku Budućnost?

Totalsport
Proslavljeni napadački par madridskoga Reala s kraja 90-ih godina prošlog stoljeća, Davor Šuker i Predrag Mijatović, mogli bi uskoro postati vlasnici podgoričke Budućnosti.

Tvrdi to B92, pozivajući se na napise iz “Vijesti” prema kojima je nekadašnji sportski direktor madridskog Reala boravio u Podgorici gdje se susreo s gradonačelnikom Miomirom Mugošom, te predsjednikom Nogometnog saveza Crne Gore Dejanom Savičevićem, a nakon čega je Mijatović kazao da želi pomoći klubu u kojem je započeo karijeru.

  • Želimo uzdići sport na viši nivo i napraviti važne nogometne korake. U sljedećim posjetama konkretiziraćemo planove - kazao je, između ostalog, Mijatović ne želivši otkriti o čemu je tačno riječ.

  • Imamo strateški plan, a moje iskustvo, dobra volja i želja mogu pomoći da napravim uspješnu saradnju sa ljudima iz Budućnosti. Hoće li se to odnositi na igrače, privatizaciju kluba ili neke druge stvari tek će se vidjeti.

Mugoša, koji uz funkciju gradonačelnika Podgorice obavlja i dužnost predsjednika uprave Budućnosti, dodao je da bi uz Mijatovića u rad kluba trebao biti uključen i proslavljeni napadač “vatrenih” Davor Šuker.

  • Ugostit ćemo ga sredinom septembra, jer dobrog posla bez pravoga kadra nema.