Nogomet
85

Šuker: Hrvatska, BiH, Belgija i Čile mogu iznenaditi na Mundijalu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u razgovoru za službenu stranicu Svjetskog prvenstva progovorio je o hrvatskim šansama i željama u Brazilu.

Šuker vrlo optimistično dočekuje početak Svjetskog prvenstva i nada se da Hrvatska može napraviti iznenađenje kao što je to napravila 1998. godine u Francuskoj.

"Mi sanjamo o tome. Kada bih nešto mogao promijeniti, počeo bih s povredama koje su nas zadesile, ali i to je dio nogometa. Ono što možemo je igrati i uživati u nogometu, nadam se da Hrvatska može iznenaditi kao što je iznenadila 1998. godine. Moramo biti skromni i dobro pripremljeni i onda napraviti ono što najbolje znamo - igrati nogomet. Iznenađenja mogu još biti i Bosna i Hercegovina, Belgija ili Čile", tvrdi Šuker.

Uspoređujući onu reprezentaciju koju je Hrvatska imala 1998. godine s današnjom, Šuker je poslao poruku.

"Za dobar rezultat moraš dobro igrati, imati dobar vezni red, jak kolektiv i dobre napadače koji znaju postići pogodak. Volio bih da Luka Modrić i Ivan Rakitić odigraju kao Zvonimir Boban, Robert Prosinečki i Aljoša Asanović. Želim da Mario Mandžukić, Nikica Jelavić i Eduardo postižu golove kao što sam ja postizao u Francuskoj, ali prije svega moramo biti prava momčad. Ne volim poređenja, ovo je potpuno drugačija momčad s drugačijim stilom igranja. Želim joj sve najbolje i neka nadmaši naš rezultat iz Francuske".

Prvi susret s domaćinom je ostvarenje sna.

"Otvoriti Prvenstvo u Brazilu protiv Brazila je uistinu ostvarenje sna. Ne samo da će biti pun stadion u Sao Paulu, TV stanice, radio stanice cijelog svijeta bit će uključene, cijeli svijet će gledati ovu utakmicu. Mi smo mala, ali ponosna država i sigurno ćemo dati sve od sebe. Sve priče oko pritiska kod Brazilaca uopće nisu važne. Najvažnije će biti ono što će se događati na terenu. Sve se računa od trenutka kada 11 igrača sa svake strane započne utakmicu".