Italija
0

Suđenje Maradoni odgođeno do 17. maja

Totalsport
Maradona (Foto: AFP)
Maradona (Foto: AFP)
Suđenje ponajboljem svjetskom nogometašu svih vremena Diegu Maradoni, koje je trebalo početi u četvrtak na Poreznom sudu u Napulju, odgođeno je do 17. maja zbog tehničkih razloga.

Legendarni Argentinac je u razdoblju od 1984. do 1991. godine igrao za Napoli, te ga za to razdoblje talijanski poreznici sumnjiče da je dužan čak 38 miliona eura.

Međutim, Maradona, tvrdi da nikome nije ništa dužan, a iako je najavio da će se pojaviti na suđenju, danas ga nije bilo u Napulju. Njegovi su advokati od samog početka tražili odgodu početka suđenja i na koncu su je i dobili.

"Maradonina je želja da se osobno brani. U teoriji je moguće da će biti saslušan 17. maja, ali o tome ćemo uskoro odlučiti. Vjerujemo u poštenje Poreznog suda i tražit ćemo dogovor", najavio je Maradonin advokat Angelo Scala, a njegov kolega Angelo Pisani je ponudio zanimljivu opasku:

"Datum 17. maj je dobar za Napulj."

Aludirao je pritom na činjenicu da je 17. maja 1987. Napoli osvojio naslov talijanskog prvaka, a na isti datum dvije godine kasnije je postao i pobjednik Kupa UEFA-e.