Fidel Castro
0

"Sudije su se urotili protiv Južnoamerikanaca"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro odlučio je dati svoje viđenje događaja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi. Teorija zavjere, dakako, nije izostala.

Sudije su se, tvrdi 83-godišnji komunistički vođa, urotili protiv južnoameričkih ekipa tako da se ni Urugvajcima ne piše dobro u večerašnjem (utorak) polufinalnom dvoboju protiv Holandije.

"Većina nogometnih navijača uopće ne zna ni na kojem je kontinentu Urugvaj. A čini se i da su se sudije okrenuli protiv južnoameričkih reprezentacija. Vidjelo se to u četvrtfinalu kada je Brazil izgubio od Holandije. Sve su odluke bile usmjerene protiv Brazila koji je ostao s deset igrača u ključnom trenutku što se nije smjelo dogoditi", izvalio je Castro u razgovoru s kubanskim novinarima, smatrajući valjda da je Felipe Melo trebao dobiti priznanje nakon što je nagazio Arjena Robbena koji je ležao na travi.

"Finalna utakmica između dviju europskih ekipa će biti bezbojna i istorijski beznačajna kao ni jedna druga od rođenja nogometa", zaključio je svoje predavanje Castro koji je prije dvije godine predsjedničku funkciju predao bratu Raulu.