Nogomet
73

Sudija utakmice Sarajevo - Borac skinut s liste, neće suditi u 17. kolu

Piše: D. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Bh. sudija Tomislav Čuić skinut je s liste sudija za 17. kolo BHT Premijer lige BiH nakon sinoćnjih spornih situacija koje su se dogodile tokom četvrtfinalne utakmice Kupa BiH između Sarajeva i Borca.

Kako saznaje portal Klix.ba, Tomislav Čuić neće suditi utakmicu Travnik - Zvijezda, ali odluka o njegovoj eventualnoj suspenziji nije donesena.

Podsjetimo, Čuiću se na teret stavljaju tri velike greške koje je napravio tokom utakmice Sarajevo - Borac i to na štetu domaćina. U spornim situacijama su nogometaši Borca dva puta igrali rukom, a u trećoj je u kaznenom prostoru Banjalučana oboren napadač Sarajeva Leon Benko. Čuić je dosudio penal, ali je nakon intervencije sudije Darka Obradovića, koji je bio iza gola Borca, promijenio svoju odluku.

Međutim, kako saznajemo, Čuić je dobio ocjenu nižu od 8 te je s liste sudija za naredno kolo skinut iz "predostrožnosti".

Komisija za sudije i sudijska pitanja Nogometnog saveza BiH će zasjedati naredne sedmice kada će pregledati kompletnu utakmicu Sarajevo - Borac. Nakon toga će sudija Čuić, ukoliko bude materijala za to, biti kažnjen i suspendovan, a ukoliko se procijeni da su njegove odluke bile ispravne, bit će vraćen na na listu za delegiranje sudija.