Nije poništio pogodak
14

Sudija utakmice Juventus - Inter bit će kažnjen

Totalsport
Paolo Tagliavento
Paolo Tagliavento
"Sudija Paolo Tagliavento platit će za svoje greške u susretu Juventusa i Intera", rekao je šef italijanske Sudijske organizacije Marcello Nicchi.

Tagliavento je, zajedno sa svojim pomoćnicima, došao na metu kritičara ove sedmice nakon što je u susretu 11. kola između Juventusa i Intera propustio poništiti pogodak Vidala u 19. sekundi utakmice, te dodijeliti drugi žuti (crveni) karton Stefanu Lichtsteineru (Juventus).

Sportska pravda bila je jača od svih spomenutih previda i Inter je slavio rezultatom 3:1, čime je prekinuo Juventusov niz od čak 49 utakmice bez poraza u Seriji A.

"Ništa se ne krije iza ovih očitih grešaka. One se događaju i to je normalno. Međutim, kada se već dogode onda osoba koja ih je napravila mora snositi i posljedice. Tagliavento će "platiti" za svoje propuste, ali će nakon toga i dalje biti sudija u Seriji A", rekao je Nicchi te zaključio.

"Nijedan sudija nije upleten u neki od kladioničarskih skandala koji potresaju Italiju već neko vrijeme i na to kao organizacija možemo biti ponosni".