Nogomet
0

Sudija usred utakmice "ukinuo" žuti karton: Odsad pokazujem samo crvene!

Totalsport
Prijateljska utakmica argentinskih rivala Estudiantesa i Gimnasije bila je sve samo ne "prijateljska", pa je sudija Carlos Maglio zbog grubih prekršaja morao pokazati osam žutih kartona. Onda mu je dozlogrdilo, pa je žuti karton predao četvrtom sudiji, a u džepu zadržao samo crveni.

U 79. minuti utakmice, sudija Carlos Maglio odlučio je kako je krajnje vrijeme povući neki potez kojim će zaustaviti grubosti na terenu. Pozvao je kapitene obje ekipe i pristojno ih obavijestio da će do kraja utakmice "suspendirati" žute kartone, te pokazivati samo crvene. Kako bi pokazao da se ne šali, naočigled svih je svoj žuti karton predao četvrtom sudiji.

"Nakon što sam već opomenuo javno osam igrača, u jednom trenutku sam odlučio 'penzionisati' žuti karton, jer nisam želio da igrači nastave sa žestokim nasrtajima. Četvrti sudija mi je rekao da njemu predam žuti karton, kako bi svi vidjeli da on više nije u igri", objasnio je sudija.

U 84. minuti isključio je Estudiantesovog veznjaka Damontea zbog nove grubosti na igralištu. Kasnije je priznao kako taj crveni karton nije bio posljedica njegove revolucionarne ideje ukidanja žutog kartona.

"Sve i da sam imao žuti karton u džepu, opet bih isključio igrača. To je bio start za direktni crveni", rekao je Maglio.