Nogomet
0

Sudija Stark prijavio Kobiašvilija policiji zbog fizičkog napada

Totalsport
Trener Otto Rehhagel i Levan Kobiašvili (Foto: AFP)
Trener Otto Rehhagel i Levan Kobiašvili (Foto: AFP)
Priča o haotičnoj utakmici između Fortune Düsseldorf i Herthe dobila je svoj nastavak pojavom informacije da je sudija Wolfgang Stark prijavio policiji nogometaša berlinskog kluba Levana Kobiašvilija zbog fizičkog napada.

Još je u srijedu Kontrolna komisija Njemačkog nogometnog saveza potvrdila da je otvorila istragu protiv gruzijskog igrača zbog sumnje da je udario sudiju u vrat, a Bild je u petak otkrio da slučaj nije ostao samo na tome, odnosno da je Stark prijavio Kobiašvilija policiji. Nogometaš je, čini se, nakon završetka utakmice šakom pogodio sudiju između lijevog ramena i vrata. Stark je odmah zatražio pomoć od ljekarske službe Fortune, a nakon pregleda je pozvao i policiju.

"Tačno je. Wolfgang Stark je podnio prijavu protiv jednog igrača Herthe", potvrdio je Bildu glasnogovornik policijske uprave u Düsseldorfu.

Podsjetimo, uzvratna utakmica za ostanak, odnosno promociju u Bundesligu prekinuta je nakon što je gomila domaćih navijača, misleći da je sudija odsvirao kraj, uletjela na teren. Nakon 20-minutne pauze odigrane su posljednje dvije minute tokom kojih je Fortuna sačuvala 2-2 i, uz berlinsku pobjedu 2-1, izborila plasman u prvu ligu.

Poslije završetka utakmice igrači Herthe su okružili sudiju, a neki su očito pretjerali u napadu. DFB je tako otvorio istragu protiv Kobiašvilija, ali i protiv Andre Mijatovića te Thomasa Krafta i Christiana Lella koji su navodno žestoko izvrijeđali Starka.

Hertha se, uz to, službeno žalila zbog upada domaćih navijača i traži ponavljanje utakmice, a Sportski sud DFB-a bi danas trebao donijeti odluku.