Masovna tuča na terenu
12

VIDEO / Sudija isključio 36 igrača na juniorskoj utakmici u Paragvaju

Totalsport
Sudija Nestor Guillen isključio je 36 nogometaša na juniorskoj utakmici u Paragvaju. Jednostavnije rečeno, crvene kartone dobili su svi igrači iz zapisnika.

U posljednjih pet minuta utakmice, sudija je pokazao dva crvena kartona dvojici suparničkih igrača, koji su ga ignorirali i nastavili tučnjavu na terenu. U nekoliko sekundi situacija je izmakla kontroli, na igralištu su se našli i svi rezervni igrači iz obje ekipe i krenula je masovna tučnjava.

Sudija i njegovi pomoćnici su izlaz iz neugodne situacije potražili bijegom u svlačionicu. Kasnije je u zapisnik glavni sudija upisao crvene kartone za sve igrače na terenu i s klupe, odnosno za njih ukupno 36.

"Mnogi od igrača koji su bili na terenu, pa i oni koji su dotrčali s klupe, nastojali su zapravo umiriti svoje saigrače, pa čak i one suparničke. Sudije čak nisu ni ostale na terenu. Čim je izbila tučnjava, odmah su krenuli u svlačionicu. Glavni sudija nije ni vidio što se sve događa, pa je jednostavno isključio sve igrače. Time je oprao svoje ruke i skinuo odgovornost sa sebe", prepričao je događaj Hernan Martinez, predsjednik domaćeg kluba Teniente Farina.

"Sudije bi se bolje trebale brinuti za te dečke. Trebali su osigurati da dvojica isključenih igrača koji su se potukli napuste igralište. Umjesto toga, s terena su otišle sudije. Kada su igrači to vidjeli, nastavili su tučnjavu", dodao je Sixto Nunez, predsjednik gostujuće ekipe Libertad.