Utakmica Intera i Barcelone
0

Sudbinski susret Eto'a i Ibrahimovića

Sarajevo-x.com
Sudbina je htjela da se dva tima koja su učestvovala u najvećoj razmjeni igrača u historiji fudbala, Inter i Barcelona sretnu u prvom kolu Lige prvaka.

U razmjeni igrača koja je tokom ljetnog prijelaznog roka punila novinske stupce, klubove su zamijenili Zlatan Ibrahimović i Samuel Eto'o. Koji predsjednik, Joan Laporta ili Massimo Moratti, je povukao bolji poslovni potez gledatelji će imati priliku vidjeti večeras. Obojica su imala sličan početak sezone. Eto'o je u tri utakmice Serie A dao dva gola, Ibrahimović isto toliko u dvije utakmice Primere.

Susret velikih timova koji ove godine pretenduju na tituli evropskog prvaka, i koji u svojim sastavima imaju desetak velikih zvijezda ostat će u sjeni dvoboja Ibrahimovića i Eto'a u toj mjeri da se večerašnji meč slobodno može nazvati njihovim imenima.

Eto'o nikada nije htio napustiti Barcelonu u kojoj je bio sretan redovno tresući protivničke mreže. Ibrahimović je bio oduševljen prelaskom u Barcelonu, posebno nakon ispadanja Intera iz prošlosezonskog takmičenja Lige prvaka.

Zanimljivo će biti vidjeti reakciju publike na Giuseppe Meazzi, iste one koja Eto'a danas ukiva u zvijezde baš kao Ibrahimovića prije samo nekoliko mjeseci. Marco Materazzi, Interov stoper pozvao je navijače da Ibrahimovića jednostavno ignoriraju.

Večerašnja utakmica neće moći pokazati ko je od njih dvojice bolji fudbaler, ali će obojica dati sve od sebe kako bi bili bolji od onog drugog. Sigurno je samo jedno, gledatelji će uživati u velikom spektaklu.