Fer gest
4

Suarez se putem Facebooka izvinio Terryju što ga je povrijedio

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Urugvajski nogometaš Luis Suarez izvinio se putem svog Facebook-profila stoperu Chelseaja Johnu Terryju zbog eventualne teže povrede koju mu je nehotice nanio u derbiju 11. kola engleske Premierlige.

Napadač Liverpoola nezgodno se u prvom poluvremenu zabio u Terryja, te mu prema prvim informacijama prilično oštetio koljeno, odnosno ligamente. Terry, strijelac vodećeg pogotka za "bluze" u susretu protiv Liverpoola, igrao je prvu utakmicu za Chelsea od povratka u kadar tima Roberta Di Mattea nakon suspenzije koju je zaradio zbog rasističkog vrijeđanja Antona Ferdinanda (QPR) prošle godine.

Engleski stoper je nakon petominutne ljekarske intervencije na nosilima iznesen s terena, a po izrazu lica mu se dalo pročitati da je i sam svjestan kako se radi o težoj povredi. Urugvajac se pak nada da to nije slučaj.

"Zagrljaji za Terryja, nadam se da nije ništa ozbiljno", napisao je na svom Facebook-profilu napadač Liverpoola, koji je u nastavku utakmice donio bod ekipi s Anfielda.

Engleski mediji zasada špekulišu o težini povrede Terryja, a ide se do te mjere da bi nesretni Englez već u novembru mogao okončati sezonu.