Nogomet
0

Suarez se osjeća bolje, ali nastup na SP-u još pod upitnikom

Totalsport
Luis Suarez (Foto: EPA)
Luis Suarez (Foto: EPA)
U urugvajskoj nogometnoj reprezentaciji i dalje vjeruju u nastup Luisa Suareza na skorašnjem Svjetskom prvenstvu, ali o mogućem datumu povratka ne žele govoriti.

Napadač Liverpoola je, podsjetimo, prošle sedmice podvrgnut artroskopskoj operaciji lijevog koljena nakon što je utvrđeno oštećenje meniska. Najbolji strijelac Premierlige sigurno će propustiti predstojeće prijateljske utakmice u kojima će Urugvaj igrati protiv Sjeverne Irske i Slovenije, a još je neizvjesno hoće li biti spreman za svjetsku smotru koju će Urugvajci otvoriti 14. juna protiv Kostarike.

"I dalje možemo reći da Luisov nastup na SP-u nije isključen. No, vrlo je riskantno govoriti o datumima. Ne možemo biti apsolutno sigurni u ništa, ali možemo reći da se njegov oporavak odvija dobro. On sam je, također, vrlo pozitivan i tvrdi da se sa svakim danom osjeća sve bolje. Ne osjeća bol i trenutno radi na svojoj fizičkoj spremi", kazao je liječnik urugvajske reprezentacije Alberto Pan, a selektor Oscar Tabarez je dodao:

"Šta će biti s Luisom, ovisit će o razvoju situacije s njegovim koljenom. Ne sumnjamo u njegov entuzijazam, ali glavna briga nam je njegovo zdravlje".