Nakon 40 godina
0

VIDEO / Suarez s dva gola odveo Urugvaj u četvrtfinale

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Luis Suarez je s dva pogotka u Port Elizabethu "nokautirao" borbenu reprezentaciju Južne Koreje i odveo Urugvaj u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi.

Njegova dva gola bila su dovoljna Urugvajcima da ostvare pobjedu i veliki rezultat, plasman među osam najboljih ekipa na svijetu.

Prvi su, međutim, zaprijetili Korejanci nakon što je Park u 5. minuti iz slobodnjaka pogodio stativu. No, samo tri minute kasnije Suarez postiže prvi pogodak na utakmici na asistenciju Forlana. Istina, u tome mu je pomogao "prekratki" golman Jung, jer je Forlanova loptu po zemlji prošla kroz peterac, pa Suarezu nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor, a Lee Chung Yong je u 68. minuti uspio izjednačiti rezultat i učiniti utakmicu još zanimljivijom. Kad se mislilo da će otići u produžetke, što nije rijetka situacija u "nokaut-okršajima", Suarez je, deset minuta prije regularnih 90 minuta utakmice iskosa s ivice 16-erca poslao u mrežu uz lijevu stativu golmana Južne Koreje, te donio veliku radost svojoj reprezentaciji i navijačima.

Ovim rezultatom Urugvaj se nakon 40 godina uspio plasirati u četvrtfinale svjetskog nogometnog prvenstva. Tu sad čekaju pobjednika susreta SAD - Gana s kojim će snage odmjeriti 2. jula u Johannesburgu.

Južna Koreja je ovim porazom nastavila tradiciju neuspjeha u dvoboju s južnoameričkim selekcijama. Protiv njih nisu dosad upisali nijednu pobjedu, tek dva remija i 12 poraza.

Svjetsko nogometno prvenstvo, osmina finala:

Urugvaj - Južna Koreja 2-1 (Suarez 8, 80 / Lee 68)