Nogomet
0

Suarez: Na terenu sam đavo, a kod kuće anđeo

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Urugvajski nogometaš i reprezentativac Luis Suarez, napadač Liverpoola, izjavio je kako je u svakodnevnom životu potpuna suprotnost od imidža koji ga prati na nogometnim terenima.

Suarez je vodeći strijelac Premiershipa s 25 golova. Ponajviše zahvaljujući njegovim izvanrednim partijama, golovima i asistencijama, Liverpool ove sezone ima priliku za osvajanje prvog naslova državnog prvaka od 1990. godine.

U urugvajskoj reprezentaciji je najbolji strijelac svih vremena. Zabio je 38 golova u 77 nastupa.

Fantastičan je nogometaš, ali istovremeno i vrlo problematičan zbog brojnih kontroverzi koje su obilježile njegovu karijeru.

"Za mene bi mogao biti problem što sam poznat po tim kontroverzama. Na terenu ću učiniti sve što mogu za dres ekipe čije boje branim, ali sam potpuno drukčija osoba kod kuće, sa svojom porodicomi", veli Suarez u razgovoru za Eurosport.

I danas se pamti njegovo neslavno igranje rukom na Svjetskom prvenstvu 2010. godine protiv Gane. Zahvaljujući tom potezu je zatvorio Gani vrata polufinala. Pokazao je kako može biti "đavo na igralištu".

"Meni je najvažnije pomoći kako kod mogu svojoj ekipi. Da, igrao sam rukom, nikoga nisam povrijedio. Sudija je odradio svoj dio posla, isključio me i dosudio kazneni udarac za suparničku ekipu. Na terenu sam takav kakav jesam, ali izvan terena sam puno bliže anđelu, a ne demonu.

Istaknuo je kako svoju izvanrednu klupsku sezonu želi nastaviti i naljeto u dresu urugvajske reprezentacije.

"Mislim da je ovo jedna od mojih najboljih sezona. Vrlo naporno radim u ekipi Liverpoola. Nadam se uspješnoj kampanji i na Svjetskom prvenstvu, ne mogu dočekati početak smotre u Brazilu", kaže on.

Liverpool će iduće sezone gotovo sigurno nastupati u Ligi prvaka.

"Ovo je veliki klub, koji ipak neko vrijeme nije igrao u Ligi prvaka. To bi bio fantastičan san, plasirati se u to takmičenje. Stvarno imamo priliku ove sezone. Kažu drugi da je igranje Lige prvaka na Anfieldu nezaboravno iskustvo".