Milovan Rajevac
0

"Suarez je varalica, to je bila vražja ruka"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor reprezentacije Gane Milovan Rajevac nazvao je urugvajskog nogometaša Luisa Suareza varalicom nakon što je igranjem rukom spasio svoju ekipu.

Napadač Ajaxa je, podsjetimo, u posljednjoj minuti produžetka četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva rukom zaustavio loptu na gol-crti i tako spriječio siguran pogodak Gane i njezin plasman u polufinale.

Dobio je Suarez, dakako, crveni karton, a Gana jedanaesterac, ali s bijele tačke precizan nije bio Asamoah Gyan. Utakmica je na kraju odlučena izvođenjem penala, a tu se Urugvaj pokazao vještijim, pa je ispalo da je Suarez zapravo svojim potezom bio najzaslužniji za prolazak Južnoamerikanaca među četiri najbolje reprezentacije svijeta.

"Neki kažu da je Suarez junak i sada on ponosno šeta. Ljudi, dođite sebi! On nije junak, on je varalica! Kakva Božja ruka? To je bila vražja ruka", rekao je još uvijek bijesni Rajevac za Meridian Match.

"Međunarodna nogometna federacija bi nakon takve prijevare trebala mijenjati pravila. Sudije bi trebali priznavati pogodak, a ne dosuđivati jedanaesterac, kad netko na crti loptu zaustavi rukom", dao je u zaključku svoj prijedlog srpski stručnjak.