Nogomet
33

Suarez i Messi donijeli pobjedu Barceloni kod Osasune, Kodro igrao od 70. minute

Piše: E. B.
Suarez postiže pogodak za vodstvo Barcelone (Foto: AFP)
Suarez postiže pogodak za vodstvo Barcelone (Foto: AFP)
Barcelona je u 15. kolu španske La Lige slavila pogocima Luisa Suareza i Lionela Messija u Pamploni kod Osasune rezultatom 3:0.

Barcelona je apsolutno dominirala tokom čitavog susreta. Katalonci su na meču imali posjed lopte od nevjerovatnih 80 posto, ali se Perezova mreža nije tresla u prvih 45 minuta.

Prvu priliku imao je Suarez u 9. minuti, no šutirao je pored gola. Urugvajac je samo četiri minute kasnije pogodio i stativu. Potom je Messi imao dvije prilike.

Argentinac je najprije u 15. minuti šutirao direktno po sredini gola, te je Perez bez problema intervenisao, a potom je u 26. minuti golman domaće ekipe fantastično intervenisao i izbio loptu u korner.

Nakon lijepe akcije u 37. minuti Iniesta je šutirao iz dobre pozicije, ali je bio za malo neprecizan. Posljednju priliku za Barcu u prvom poluvremenu imao je Messi, ali je promašio gol.

Osasuna je mogla povesti početkom drugog poluvremena iz prvog šuta. U 49. minuti Leon je iz daljine šutirao, ali je lopta pogodila prečku Ter Stegenovog gola.

Barca je konačno povela u 59. minuti. Messi je organizovao akciju, uposlio Albu na lijevoj strani koji asistira Suarezu, a Urugvajcu nije bilo teško proslijediti loptu u praznu mrežu iz peterca. Domaća ekipa je tražila da sudija Munuera dosudi ofsajd, no uzalud su protestvovali i Katalonci su poveli sa 1:0.

Još jednu brzu akciju gostiju u gol je pretvorio Messi u 72. minuti, a asistent je bio ponovo Alba za 2:0.

U 81. minuti Osasuna je mogla doći do počasnog gola, ali je Ter Stegen odlično odbranio Berenguerov šut iskosa sa lijeve strane.

Posljednji gol na meču pao je u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena. U 90+2. minuti Messi je uzeo loptu na oko 25 metara od gola Osasune, poigrao se sa šestoricom igrača domaće ekipe u kaznenom prostoru i rutinski savladao Pereza za konačnih 3:0.

Kenan Kodro je u redovima Osasune igrao posljednjih 20 minuta susreta.